četvrtak, 12. listopada 2017.

Donacija prijatelja iz Francuske Crvenom križu Slatina

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer je u slatinski Crveni križ stigla vrijedna humanitarna donacija francuskih udruga Fraternite Catalogne Croatie i Medicine Aide et Presence (MAP) iz grada Perpignana. To je već 3. tegljač ove godine za slatinsko-orahovački kraj, a od 1992. bilo ih je više od 100-tinu.

Svih ovih godina pomoć u Francuskoj prikupljaju brojni volonteri koji ne štede svoga vremena i goriva da darovanu pomoć prikupe, sortiraju, uskladište i ukrcaju u kamione. Novac za transport prikuplja se prodajom antikviteta, kolača i iz vlastitih džepova. Mnogi od njih su o vlastitom trošku boravili u  Slatini i bili smješteni kod nas u skromnim uvjetima u Crvenom križu Slatina. Iz naše «baze» posjetili su i poslali donacije za potrebite u  Osijeku, Iloku,  Vukovaru, Donjem Miholjcu, Viljevu, Orahovici, bolnicama u Našicama i Virovitici, te Bosanskoj Posavini tijekom rata. Posebno ih raduje posjeta domovima  korisnika, uglavnom višečlanih obitelji na području bivše slatinske općine. Više od 300 medicinskih kreveta podijeljeno je i kruži slatinskim krajem „mijenjajući“ korisnike već 20 godina.

Svoj doprinos dali su i prigodom izbjegličke krize 2015.  kao volonteri u kampu Opatovac, te donacijom sanitetskog materijala za izbjeglice sa srednjeg Istoka.

U ovom humanitarnom poslu svojim nesebičnim zalaganjem (trošeći svoje vrijeme i novac) posebno se ističu Josett Roig i Ivica Perković (rodom iz Orahovice) sa suprugom Carmen , voditelji udruge Fraternite Catalogne Croatie, te liječnik u mirovini Pierre Chollat-Namy, predsjednik udruge Medicine Aide et Presence.  Za ovu humanitarnu „misiju“u Hrvatskoj  darovali su bezbroj sati svoga slobodnog vremena, novca, ali i zdravlja. Ustrajat će sve dok ih zdravlje bude služilo, a jedina nagrada im  je da nekom potrebitom pomognu i olakšaju brige i patnje. (Domovina net; Vladimir Jelenčić)


TRGOVINA ELMAT, VLADIMIRA NAZORA 39 SLATINA, OVLAŠTENI SERVIS I PRODAJA PEĆI NA KRUTA GORIVA RENOMIRANOG HRVATSKOG PROIZVOĐAČA PLAMEN POŽEGA. POSJETITE NAS S POVJERENJEM!  
Sve informacije o ponudi možete dobiti na kontaktima: tel. 033/492-834; mob. 098/924-0820; e-mail elmatslatina@gmail.com

Uređujete unutrašnjost svog doma, a potrebne su vam pločice vrhunske kvalitete po cijeni već od 30 kuna, posjetite Izložbeni salon talijanske keramike u Ulici bana Jelačića 15, Slatina.

Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩