četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Svečana sjednica GV Grada Slatine: Svi gosti pozvali na suradnju i zajedništvo

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu obilježavanja Dana grada Slatine i 720. obljetnice prvoga zapisanog imena grada u jednom povijesnom dokumentu, u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Nakon kratkog videozapiosa pod nazivom Slatina u srcu, predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija pozdravio je brojne goste i zaželio im dobrodošlicu u grad prvog hrvatskog pjenušca te ukratko predstavio slavnu povijest grada. Gradonačelnik Denis Ostrošić naglasio je da postoji veliki broj mladih, obrazovanih entuzijasta koji žele pridonijeti oporavku i razvoju grada. – Želimo pružiti kvalitetnu priliku obrazovanim i poduzetnim sugrađanima, kao i onima koji se još obrazuju, da imaju slatinsku adresu i budu ponosni na nju, rekao je Ostrošić, navodeći velike prirodne potencijale za razvoj gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta i realizaciju dobrih poduzetničkih pothvata.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović podsjetio je na doprinos građana Slatine u obrani tijekom Domovinskog rata i današnje značenje grada u razvoju županije. – Budućnost mladih, otvaranje novih radnih mjesta i realizacija projekata koji donose gospodarski razvoj pitanja su koja su važnija od političkih opcija i osobnih interesa, rekao je župan Andrović dajući potporu svim institucijama grada Slatine u ostvarenju programa koji će značiti boljitak svih građana. Saborska zastupnica Vesna Bedeković pozvala je na konstruktivnu suradnju, jer i državno čelništvo želi ravnomjerni razvoj svih hrvatskih krajeva. – Pozivam vas, idemo svi zajedno u suradnji dokazati umijeće mogućega i dokazati da svi zajedno možemo grad Slatinu učiniti mjestom ugodnim za življenje.

Prema riječima saborskog zastupnika i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, Slavonija je i 27 godina poslije rata opustošena, jer je propatila, raseljena, migrirala. – Danas trebamo upravo takve, hrabre, drske, energične ljude, koji se usuđuju mijenjati stvari u mjestu gdje žive i koji su svjesni da im nitko osim njih samih ne može osigurati bolju budućnost, rekao je Bernardić uz želje da nova vlast u Slatini ostvari svoj program. I saborski zastupnik Tomislav Žagar ukazao je na potrebu zajedništva i suradnje sa županijskim i državnim organima kako bi se ostvarili programi i poduzetničke inicijative koji će donijeti razvoj gospodarstva i bolji život svima.    

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Slatine bili su i saborski zastupnik Miroslav Šimić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, predstavnici prijateljskih gradova Szigetvara, Sentlorinca, Svete Nedelje, Virovitice i Orahovice, predstavnici susjednih općina, društvenog, gospodarskog i vjerskog života grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, udruga građana…

Prema odluci Gradskog vijeća Slatine, počasnim građaninom proglašen je akademik Viktor Žmegač, zlatne plakete primili su Jadranka Srdoč, KUD Dika i Petar Žarković, a srebrne plakete dobili su Marijan Presečan, Ana Knežević, Željka Korlević, Margareta Bačura, Vesna Turk Štrajtenberger, tvrtka Grepo d.o.o. i tvrtka Slavonski hrast d.o.o. Zaslužnim građanima i tvrtkama uručeno je i 13 zahvalnica Grada Slatine.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća svojim nastupima uljepšali su glazbenici Veronika Brzica, Ivana Miličić i Mario Novaković. Uoči sjednice brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.    
(Petar Žarković-Glas Slavonije; foto Domovina net, DF)

Foto :










 


























































































Više fotografija pogledajte na : FOTO

40 GODINA POSTOJANJA, NAJVEĆA SU GARANCIJA KVALITETE!
Široki asortiman proizvoda pogledajte na : LIMARIJI SEBASTIJAN!
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩