nedjelja, 5. ožujka 2017.

Virovitički HDZ proslavio 27. rođendan

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Virovitici je u nazočnosti gotovo 2.000 članova i simpatizera svečano obilježena 27. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice grada Virovitice.

Obljetnici osnutka najvažnije stranke u hrvatskoj povijesti prisustvovali su izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić; predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić; saborska zastupnica Vesna Bedeković; domaćin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnici i načelnici s područja županije… Uz njih, skupu su nazočili i kandidati za zamjenike župana, Marijo Klement i Darko Žužak, kao i kandidati za zamjenike gradonačelnika Virovitice Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac koji su ovom prigodom predstavljeni.

U NAZOČNOSTI GOTOVO 2.000 ČLANOVA I SIMPATIZERA SVEČANO OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA GRAD VIROVITICU

Osnivačka skupština HDZ-a održana je 4. ožujka 1990. u Kazalištu Virovitica, a iste godine, 16. travnja, na nogometnom igralištu u Milanovcu HDZ je pred više tisuća građana održao predizborni skup nakon kojega je na prvim višestranačkim demokratskim i neposrednim izborima za virovitičku općinu odnio uvjerljivu pobjedu u izboru zastupnika za Hrvatski. U ime utemeljitelja HDZ-a grada Virovitice nazočnima se obratio predsjednik zajednice utemeljitelja dr. Franjo Tuđman Marko Teskera koji je naglasio da je HDZ stvorio Hrvatsku, ali se danas moramo okrenuti sadašnjosti i budućnosti. Pohvalio je rad HDZ-a Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice i dao punu podršku novim kandidatima uz riječi „kako su to ljudi koji će spriječiti problem iseljavanja i nadu da naša država neće biti samo top destinacija za turizam, već i za življenje“.
U ime domaćina riječi dobrodošlice prisutnima je uputio predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin:

– Želim da Grad Virovitica kroz svoje mehanizme osigura da svaki građanin zna da kada dođe u nevolju ima partnera. U sljedeće tri do četiri godine planiramo riješiti svaku cestu i svaki nogostup u gradu te kroz gospodarske zone stvoriti nova radna mjesta. Moja politička zadaća, mojih kolega ovdje i HDZ-a je povećati minimalnu plaću u RH i svakoj obitelji osigurati egzistenciju i dobar život, se samo u gradu i županiji, već u cijeloj Hrvatskoj.

Nazočnima se potom obratio kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je naglasio da naša županija može i mora nastaviti onim putem kojim je krenula prije nekoliko godina:

– Meni najdraži projekt, čiji sam bio dio, je Poduzetnički inkubator u Virovitici, jer je tamo posao pronašlo 50 mladih ljudi. I to je ono za što ću se zalagati kao župan – zapošljavanje mladih i sprječavanje njihova iseljavanja. Moramo nastaviti ulagati u školstvo, zdravstvo i svu onu ostalu infrastrukturu koja će zadržati mlade i obrazovane ljude, a isto tako stvoriti i preduvjete za bavljenje poljoprivredom pošto smo poljoprivredno orijentirana županija.
Nazočnima se obratio potom predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski Josip Đakić koji je zahvalio utemeljiteljima i svima onima koji su sve ove godine nesebično radili u interesu hrvatske Domovine te odradili sve zadaće koje je dr. Franjo Tuđman stavio pred nas:

– Mnogo smo toga postigli, ali ti ciljevi nisu krajnji. Oni će biti nadograđeni s novim uspjesima i postignućima, a očitovat će se u boljem i kvalitetnijem životu. Uzalud nam sve što smo radili ako ne stvorimo gospodarski boljitak vrijedan čovjeka.
Na kraju, skupu se prigodnim riječima obratio i izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić:

– HDZ u Virovitičko-podravskoj županiji je najjači u RH, a to je upravo zbog vas, zbog vaših glasova. Danas imamo i ministra i dva saborska zastupnika, pomoćnike ministara i druge dužnosnike kojima je cilj pomoći Republici Hrvatskoj, ali razvijati Grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju. Krećem se po cijeloj Hrvatskoj, obilazim mnogo gradova većih od Virovitice i puno njih nema ovo što mi imamo. Prije 14 godina nije bilo Visoke škole, Poduzetničkog inkubatora, Palače Pejačević, škole u Podgorju, Đurađu, Koriji… Vi ste ti koji ste nam dali priliku da napravimo ovo za naš grad i našu županiju – naglasio je Tolušić.

PREDSTAVLJENI I DAMIR MARENIĆ TE VLASTA HONJEK-GOLINAC KANDIDATI ZA ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA VIROVITICE, KAO I KANDIDATI ZA ZAMJENIKE ŽUPANA MARIJO KLEMENT I DARKO ŽUŽAK

Na veličanstvenoj obljetnici u Virovitici, članovima i simpatizerima HDZ-a predstavljeni su i kandidati za zamjenike gradonačelnika grada Virovitice, Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac. Damir Marenić je dugogodišnji uspješni direktor virovitičke gradske komunalne tvrtke Virkom koja iza sebe ima niz odrađenih infrastrukturnih projekata za boljitak građana Virovitice i prigradskih naselja kao i susjednih općina, dok je Vlasta Honjek-Golinac predsjednica Zajednica žena Katarina Zrinski grada Virovitice poznata po mnogobrojnim humanitarnim akcijama.
Osim toga, predstavljeni su i kandidati za zamjenike župana. Oni su Marijo Klement, dugogodišnji pročelnik za graditeljstvo i komunalne poslove Grada Virovitice, dugogodišnji direktor Poslovnog parka, a u prošlom mandatu Vlade RH, bio je pomoćnik ministra Olega Butkovića. Darko Žužak je dugi niz godina bio zamjenik gradonačelnika Grada Orahovice, kao i član Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.(virovitica.info)

 





-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩