nedjelja, 5. ožujka 2017.

Evo kako brzo i lako osloboditi memoriju vašeg telefona

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Memorije na pametnom telefonu nikad dosta. Iako želite sve svoje fotografije i pjesme nositi okolo sa sobom, ipak s vremena na vrijeme morate osloboditi memoriju telefona. Ako ništa drugo, onda zbog samog telefona koji će raditi brže. Evo i nekoliko savjeta za koje ste možda već čuli, no neće škoditi ako vas podsjetimo još jednom.

-Riješite se starih fotografija i video zapisa

Ako objavljujete fotografije na Facebooku, Instagramu ili Twitteru, uvijek su vam dostupne, pa nema potrebe da još jednu kopiju čuvate na telefonu. Drugim riječima – obrišite duplikate. Pritom ćete naći fotografije i video zapise koje nikad ne gledate. Obrišite i njih!

-Prebacite video zapise i fotografije na sigurno

Ako izgubite telefon ili se pokvari bez mogućnosti popravka, sve vaše fotografije i video zapisi će otići s njim. Stoga s vremena na vrijeme prebacite sav sadržaj na sigurno – računalo, eksterni tvrdi disk ili u Cloud. Nakon što ste ih arhivirali, obrišite ih s telefona.

-Obrišite aplikacije koje ne koristite

Sigurno imate barem jednu aplikaciju koju ste instalirali i nikad je više niste otvorili. Ako vam nije trebala do sada, neće vam ni trebati. Obrišite je i oslobodite memoriju na telefonu.

-Umjesto MP3-a koristite streaming aplikacije

Google Play Music, Deezer i Spotify su među najpopularnijim, ali postoji i niz drugih glazbenih aplikacija koje će zamijeniti vašu kolekciju pjesmama na telefonu i osloboditi memoriju. Jedino je bitno da imate dovoljno data prometa u sklopu vaše pretplate.

-Provjerite rezoluciju snimanja

Baš želite svaki video snimati u Full HD rezoluciji? Razmislite opet, namjestite nešto nižu rezoluciju, pa video zapisi neće zauzimati toliko prostora na telefonu.

-Koristite svoju microSD karticu

Što god možete, prebacite na memorijsku karticu. Ako vaš telefon ima mogućnost proširivanja memorije, prebacite fotgorafije, video zapise i slične datoteke na memorijsku karticu i telefon će raditi brže i stabilnije.(net.hr)

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩