utorak, 21. ožujka 2017.

U lovačkoj kući "Jošavac" održano predavanje na temu "Siguran lov"

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U petak, 17. ožujka, u 9 sati policijski službenik za prevenciju PU virovitičko-podravske Dražen Huzjak i viši upravni referent Željka Ravlić, održali su predavanje na temu „Siguran lov“ u prostoriji lovačke kuće „Jošavac“ u Slatini. Na predavanju je od ukupnog broja od 8 članova privatnog lovozakupnika „Jošavac“,  bilo nazočno 6 lovaca, koji su pomno pratili izlaganje spomenutih predavača.

 Nositelji ovog preventivnog projekta su MUP, Ravnateljstvo policije i Hrvatski lovački savez, a provoditelji su Policijska uprava Virovitičko-podravska - Ured načelnika, Služba krim. Policije, Služba zajedničkih i upravnih poslova, Policijske postaje Virovitica, Slatina, Pitomača i Orahovica, PGP T. Polje i Lovački savez Virovitičko-podravske županije i Lovačke udruge sa područja VPŽ.

Cilj ovog projekta je podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

SPECIFIČNI CILJEVI OVOG PROJEKTA
- Podići razinu znanja o rukovanju vatrenim oružjem i pravilima ponašanja osoba uključenih u lov, te na taj način utjecati na podizanje razine sigurnosti u lovištima na području Virovitičko-podravske županije.
- Smanjenje broja kaznenih djela „Protuzakoniti lov i ribolov“ iz čl. 204 KZ-a ispod petogodišnjeg prosjeka ( manje od 16 kaznenih djela godišnje),
- Podići razinu znanja o kaznenim djelima protiv okoliša, te zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, kod osoba  iz ciljane skupine
- Podići razinu znanja  o zakonskim propisima iz domene lovstva, kroz provedbu dopunskog stručnog usavršavanja (DSU) policijskih službenika iz navedene ciljane skupine.

OPĆI CILJEVI PROJEKTA
-podizanje razine sigurnosti u lovištima na području Virovitičko-podravske županije,
-podizanje razine svijesti o dozvoljenom i nedozvoljenom/zabranjenom ponašanju u lovu,
-senzibiliziranje osoba uključenih u lov o pravilima ponašanja u lovu,
-senzibiliziranje lovaca i policijskih službenika o kaznenim djelima protiv okoliša.

CILJANE SKUPINE
-lovci - članovi Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije,
-svi sudionici lova,
-posjetitelji raznih manifestacija u organizaciji Lovačkog saveza,
-javnost u cjelini

Iako su na području PU virovitičko-podravske u proteklih pet godina, evidentirana dva ozljeđivanja lovca prilikom lova, što zasigurno nije veliko broj, tijekom ove lovne godine, partneri u provođenju ovog projekta će obilaskom lovačkih udruga i kroz predavanja, edukativno djelovati na svijest lovaca, te tako pridonijeti da se sigurnost lova podigne na još višu razinu.(PU virovitičko-podravska)


 


-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩