utorak, 21. ožujka 2017.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenom osobom i 9 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama u petak u Virovitici biciklista smrtno stradao, a u subotu je u Slatini pješakinja lako ozlijeđena. Tri su počinitelja uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 681 prekršaj, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 149 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 316 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, od kojih 28 na stražnjim sjedalima i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.55 g/kg je u nadzoru prometa utvrđena kod vozača bicikla starosti 49 godina koji je upravljao vozilom u Čačincima u petak oko 17.50 sati. Najveća brzina kretanja vozila od 130 km/h je izmjerena u Suhopolju u srijedu oko 12.30 sati, a osobnim automobilom tom brzinom, na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine 50 km/h, je upravljala vozačica starosti 29 godina.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2, a temeljem čl. 137. istoga zakona su zadržane također 2 osobe, sve zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

-Akcije

Dana 17. ožujka u vremenu od 15 do 23 sati je na području Policijske postaje Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 8 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog tjedna, od 13. do 19. ožujka u nadzoru prometa pojačano postupalo na nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL. Ukupno je tijekom tjedna utvrđeno i sankcionirano 316 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, od kojih 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na stražnjim sjedalima.(PU virovitičko-podravska)

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩