ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirana 21 prometna nesreća, od kojih 2 s lako ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe lako ozlijeđene. Dvije su prometne nesreće uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 192 prekršaja, od kojih 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 24 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 13 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, od kojih 8 putnicima na stražnjim sjedalima i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.36 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 30 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Otrovancu u četvrtak oko 18.30 sati. Vozač je sukladno odredbi čl. 134 Prekršajnog zakona uhićen, te mu je na Prekršajnom sudu izrečena kazna zatvora od 15 dana, kamo je odmah i odvezen, novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja traktorom 6 mjeseci.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.(PU virovitičko-podravska)

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩