četvrtak, 12. siječnja 2017.

Jankovac je zimi najljepši dio “brdske” Slavonije: Biser Papuka krasi 20 centimetara snijega, u idućih tjedan dana past će ga još 60

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Oni koji ovih dana pohode Jankovac, biser Papuka i Slavonije, uživaju u snježnom pokrivaču. Obično šeću bijelim stazama, gledajući zamrznuta jezera, gdje na rijetkim nesmrznutim dijelovima, divlje patke „plove površinom“, ali i sa sobom nose saonice.

Jankovac je idealno mjesto za odmor duše i tijela, a trenutno je „gore“ snježni pokrivač od 20 centimetara snijega. No, promjena dolazi već u petak, potom idući tjedan. U petak se očekuje novi pokrivač od 40, a idući tjedan još 20, ukupno oko 60 centimetara. Tako bi Jankovac mogao dobiti najdeblji snježni pokrivač u posljednjih nekoliko godina, idealno za posjet ovom dijelu Virovitičko-podravske županije i Slavonije. Vidjeti Jankovac, zamrznuti slap Skakavac, „baciti se na glavu“ sa saonicama i potom kušati delicije sa „sablje grofa Jankovića“. (vpz.hr fotografije: Kristijan Toplak i Kristijan Paljar)


























-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩