četvrtak, 29. rujna 2016.

Pogledajte kako danas izgleda PDCK: Održana završna konferencija najznačajnijeg EU projekta

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Održana je završna konferencija najznačajnijeg županijskog EU projekta ”Panonski drvni centar kompetencija”. U zgradi Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici, uz nazočnost partnera na projektu, poduzetnika iz drvoprerađivačkog sektora kao i učenika drvodjelske struke iz Virovitice i njihovih profesora, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, Ivana Filipović predstavila je ovaj, najznačajniji europski projekt, nositelja Virovitičko-podravske županije, vrijednog 45 milijuna kuna i za kojeg je odobreno čak 99 posto bespovratnih EU sredstava.

Podsjetimo, Panonski drvni centar kompetencija otvorio je ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić, u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije.

Panonski drvni centar kompetencija, predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije. Vizija Centra je povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih tvrtki u Republici Hrvatskoj i širem panonskom odnosno europskom području, a misao vodilja su inovacije.
Virovitičko-podravska županija je, kao nositelj projekta, financirala jedan posto vrijednosti projekta, a u budućnosti će, surađivati s partnerima u provedbi: VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institutom Ruđer Bošković i Šumarskim fakultetom u Zagrebu, te biti otvorena za suradnju s poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, ali i drugih industrija.

Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije, izradu prototipa inovativnih proizvoda od drva, usluge dizajna produkta i pakiranja te usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki. Panonski drvni centar kompetencija je jedini centar kompetencija u Hrvatskoj i najveći je projekt takvog tipa u Hrvatskoj.

Osim toga, u srijedu su održani i Dani otvorenih vrata Panonskog drvnog centra kompetencija, koji će za sve posjetitelje biti otvoren i u četvrtak 29. rujna od 13 do 15 sati. Organizirane posjete većih skupina, trebaju se najaviti na kontakt darko.glumac@ravidra.hr. (vpz.hr; foto Kristijan Toplak)

Foto :























 






-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)