ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 12 prometnih nesreća, jedna s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba poginula a druga zadobila TTO opasne po život, 6 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe zadobile  TTO opasne po život a 6 osoba zadobile su LTO te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći s najtežim posljedicama sudionik je bio pod utjecajem alkohola. S obzirom na tako veliki broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama tijekom ovog vikenda, policija će u narednom periodu planirati i poduzimati ciljane preventivne i represivne mjere prema svim sudionicima u prometu a sudionike u prometu pozivamo na poštivanje propisa i pojačani oprez.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 215 prekršaja, od čega je 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 47 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.04 g/kg je utvrđena u utorak oko 18 sati u mjestu Pitomača, kod bicikliste starosti 39 godina.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 3 osobe, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola a dvije zbog upravljanja  vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

-Akcije

Na području cijele PU od 22-28. kolovoza 2016. godine, provoditi će se pojačane mjere nadzora brzine u prometu.(PU virovitičko-podravska)

Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)