ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

719. obljetnica prvog pisanog spomena imena Slatine

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Od 23. kolovoza do 17. rujna u Slatini se održava niz različitih programa kojima će biti obilježen 1. rujna, Dan grada i 719. spomendan prvoga pisanog imena grada u povijesnim dokumentima.

U tom vremenu bit će održani brojni kulturno-umjetnički, zabavni i sportski programi. Najviše je sportskih sadržaja pa će tako biti malonogometni, šahovski, teniski i kuglački turniri, međunarodni rukometni turnir kadeta, motosusreti, natjecanje hrvača, utrka Popišanac Trail, dječja rolijada, Glasnici istine trčat će crtom bojišnice obrane grada Slatine, a bit će organizirano i natjecanje beba u puzanju.

Djeca će doći na svoje na festivalu slatinskih talenata, reviji frizura i dječjoj modnoj reviji. Likovnjaci će održati koloniju Slatinske slike, a pripremaju se također izložbe Muzeji u loncu, Povijest motosporta u Slatini, te izložba fotografija Ptičica i međunarodna smotra folklora. U nedjelju, 28. kolovoza, bit će Slatinski sajam obrtništva, poduzetništva, tradicije i kreativnosti te 7. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca, dva iznimna događanja koja svake godine privuku velik broj posjetitelja.

Priprema se i niz koncerata pa će u Slatini nastupiti Crvena jabuka, Atomsko sklonište, Čista petica, Revolt, Stjepan Jeršek i Džentlmeni, a koncert će održati i slatinski talenti. Najveći dio programa održat će se u subotu i nedjelju, 27. i 28. kolovoza, a na Dan grada, 1. rujna, u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća.(Petar Žarković-Glas Slavonije)




Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)