nedjelja, 12. lipnja 2016.

FOTO-Završna večer 24. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





I druga, završna večer pitomačkoga festivala protekla je u odličnom raspoloženju publike i zadovoljstvu predstavljenim pjesmama.

Večer folklornih i etno skladbi 24. glazbenog festivala otvorila je Nina Kraljić izvodeći međimursku narodnu pjesmu “Dej mi Bože oči sokolove”. Bilo je to pravo glazbeno iznenađenje koje je publika s oduševljenjem pozdravila. Druga festivalska večer, izravno je prenošena na HTV-u, a svojom nazočnošću su je uveličali između ostalih i: saborski zastupnik Josip Đakić, ravnatelj Hrvatske radio televizije Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Ante Pecotić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, dekanica VSMTI Vesna Bedeković i mnogi drugi.

Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Kristina Domović, Podravski mužikaši, Veseli Podravci,  Žiga, Stjepan Došlić, Kajda, Siniša Cmrk, Danijela Pintarić, Stjepan Lach, samo su neki od izvođača koji su izveli nove skladbe i oduševili Pitomačane u punoj Sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića u Pitomači.

Umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom.
– Obje festivalske večeri bile su uspješne i pune odličnih skladbi. Pohvalio bih autore, izvođače i festivalski žiri koji je za publiku odabrao samo najkvalitetnije skladbe. Čini se da će se dojmovi s ovoga festivala dugo prepričavati – ustvrdio je Barčan.

Podsjetimo, 24. izdanje glazbenog festivala u Pitomači održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača. (pitomacafestival.hr/vpz.hr)

Foto Kristijan Toplak :