četvrtak, 4. veljače 2016.

Potvrđen nastup i predstavljanje županije Somogy i gradova Kaposvara i Barcsa

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Poduzetnički centar županije Somogy, Ured u Barcsu, potvrdio je HGK – Županijskoj komori Virovitica već tradicionalni nastup i predstavljanje županije Somogy i gradova Kaposvara i Barcsa, uz nastup devet izlagača, na 21. sajmu Viroexpo u Virovitici od 26. do 28. veljače.

Mađarska sudjeluje na Viroexpo-u od 2001. godine, a 2004. i 2015. godine je bila zemlja partner sajma.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica ima potpisan Sporazum o suradnji i izuzetno dobru suradnju s Trgovačko-industrijskom komorom županije Somogy iz Kaposvara i Poduzetničkim centrom županije Baranja iz Pečuha, temeljem kojih se potiče promocija gospodarstva, a u cilju jačanja međusobne gospodarske suradnje.

Gospodarstvo Virovitičko-podravske županije predstavlja se na bazi reciprociteta na sajmovima u Barcsu, Kaposvaru i Szentlorincu, a mađarsko gospodarstvo, iz županija Baranja i Somogy te gradova Barcs i Kaposvar, redovito se predstavljaju na sajmu Viroexpo u Virovitici.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Mađarske iznosila je 61,4 mil. $, od čega je izvoz iznosio 52,3 mil. $, a uvoz 9,1 mil. $ te je ostvaren suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni s Mađarskom u iznosu od 43,2 mil. $. (vpz.hr/hgk.hr)