srijeda, 25. studenoga 2015.

VIDRA održala edukaciju pod nazivom 'Strateško planiranje kao osnovica za pripremu projekata'

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




U sklopu programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije za 2015. godinu“ u organizaciji VIDRA-e,Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, održana je edukacija pod nazivom Strateško planiranje kao osnovica za pripremu projekata. Edukacija je održana u srijedu, 25. studenog, u velikoj županijskoj vijećnici u Virovitici.

Prisutne su u uvodu pozdravili i ukratko ih uveli u glavnu temu zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric.

Prezentaciju je održala Vedrana Mikić. Cilj edukacije bio je upoznati polaznike s načinima i oblicima strateškog planiranja kao osnovice za pripremu projekata. Strateško planiranje je pristup koji obuhvaća metode i alate za izradu razvojnih dokumenata kao što su strategije, programi i projekti koji se koriste u upravljanju javnom upravom, a koji se izrađuju za određeni gospodarski sektor ili područje javne politike.

Edukaciji su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave te ravnatelji i predstavnici odgojno-obrazovnih institucija, javnih ustanova, turističkih zajednica, agencija te lokalnih akcijskih grupa.

Provedba programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“ za 2015. godinu sufinancira se sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. (vpz.hr/ravidra.hr)


Foto :








Promo :