petak, 20. studenoga 2015.

Održan seminar o zaštiti tržišnog natjecanja

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Međunarodna trgovinska komora – ICC Hrvatska u suradnji s Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja i Hrvatskom gospodarskom komorom u četvrtak, 19. studenog u središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, organizirale seminar “Zašto je usklađivanje sa Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja korisno za vašu tvrtku?”.

Stalni razvoj propisa o zaštiti tržišnog natjecanja i velikim i malim tvrtkama predstavlja rastući izazov prilikom izrade ili prilagodbe programa usklađenosti svog poslovanja na domaćem i stranim tržištima. Nedovoljno poznavanje propisa može rezultirati njihovom povredom i sankcijama.

Ovaj interaktivni seminar pomogao je boljem razumijevanju osnovnih pravila tržišnog natjecanja, prevencije, identifikacije i upravljanja rizikom i uputio na praktične alate/priručnike za uspješnu izradu ili unapređivanje programa usklađenosti, uzimajući u obzir specifičnosti poslovanja.
Vrhunski stručnjaci predstavili su deset praktičnih savjeta za tvrtke, s posebnim osvrtom na male i srednje poduzetništvo, glavne zone rizika i kako ih procijeniti,
obrasce kontrolnih pitanja te kako riješiti temeljne izazove pri usvajanju i provedbi programa usklađenosti.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica o seminaru je izvijestila članove poslovne zajednice s područja Virovitičko-podravske županije.(icv.hr/hgk)


Promo :