petak, 9. listopada 2015.

Povodom Dana neovisnosti RH položeni su vijenci na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




U prigodi obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske upriličena je svečanost polaganja vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku 136. slatinske brigade.

Vijence su položili i svijeće zapalili koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš  i suradnici, načelnik PU Slatina Krunoslav Sertić, predstavnici HVIDR-e Virovitica, Zajednice udruga HVIDR-e VPŽ  i HVIDR-e RH na čelu sa predsjednikom Josipom Đakićem, načelnici općina Nova Bukovica, Čađavica i predstavnici općina Mikleuš i Voćin, sudionici Memorijalne vožnje biciklima „Mirko Vučeta“  i vjernici iz Župe svetog Josipa.

Misu za Domovinu koja je održana prije polaganja vijenaca te molitvu kod Spomen obilježja je vodio župnik Dragan Hrgić. Vijenci su položeni i kod Križa mučenika na Gradskom groblju u Slatini.

Foto :



















U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš uputio je čestitku svim stanovnicima Slatine i prigradskih naselja u kojoj stoji:
Hrvatski sabor je na povijesnom zasjedanju 8. listopada 1991. godine, jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom.  Takvim opredjeljenjem hrvatskih građana i tadašnjeg vodstva Republike Hrvatske u teškim ratnim okolnostima ostvarena je višestoljetna težnja hrvatskog naroda za vlastitom državom čija je opstojnost i samostalnost obranjena i očuvana pobjedama hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.
Uz posebnu zahvalnost hrvatskim braniteljima i počast onima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne hrvatske države, svim građankama i građanima Grada Slatine upućujem iskrene čestitke u prigodi obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske.
Gradonačelnik
Ivan Roštaš