srijeda, 26. kolovoza 2015.

2. ultramaraton VPŽ posvećen poginulim braniteljima

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Povodom Dana Virovitičko-podravske županije HVIDR-a Slatina i ''Glasnici istine-hrvatski maratonci'' pod pokroviteljstvom Županije organiziraju u subotu, 29. kolovoza, 2. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km.
Start je oko 7 sati, a završetak maratona planira se oko 16,30 sati. Cilj maratona je pretrčati Virovitičko-podravsku županiju, te tako spojiti istok i zapad županije i svaki pretrčani kilometar posvetiti svim braniteljima s područja županije koji su položili svoje živote na oltar Domovine.
Udruga ''Glasnici istine-hrvatski maratonci'', jedan od organizatora ultramaratona, osnovana je u veljači 2013. godine. Članovi udruge su maratonci – hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata iz cijele Hrvatske koji dugi niz godina u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata sudjeluju na memorijalnim utrkama i maratonima diljem Hrvatske,od Maslenice, Zagreba, Pakraca, Vukovara, Osijeka, Knina, Baranje do Četekovca i Voćina, radi obilježavanje obljetnica ratnih događanja. Aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, te očuvanje digniteta istog kako se ne bi zaboravio niti jedan poginuli i nestali hrvatski branitelj, te niti jedan dan iz povijesti Domovinskog rata i stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske. 

Foto arhiva Domovina neta (2014. god.) :






Promo: