ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Prometne nesreće
     Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s nastradalima i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena i 4 su lako ozlijeđene. Čak 4 prometne nesreće su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola i jednu nepoznati počinitelj.
Utvrđeni prekršaji
     Ukupno su utvrđena 242 prekršaja, od kojih 51 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 13 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
     Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,94 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godina koji je upravljao vozilom u Pitomači u utorak oko 17,20 sati. Biciklista je višestruki počinitelj prometnih prekršaja ove vrste.
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
     Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 4 osobe, od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane, dok je temeljem čl. 137. istog zakona zadržana jedna osoba, također zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 Akcije
     U srijedu, 22. srpnja 2015. godine u vremenu od 08 do 12 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora teretnih vozila i autobusa. Akcija je provedena u sklopu provedbe pojačanih mjera nadzora teretnih vozila i autobusa koje su se sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL provodile na području zemalja Europske unije tijekom proteklog tjedna od 20. do 26. srpnja 2015. godine. U akciji je izvršen nadzor 26 teretnih vozila kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 16 prekršaja. (PU virovitičko-podravska)