petak, 24. srpnja 2015.

Članovi LAG-a VIP na studijskom putovanju u Austriji i Sloveniji

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ organizirala je za članove LAG-a četverodnevno studijsko putovanje u Sloveniju i Austriju. Cilj putovanja bio je upoznati se s radom i glavnim aktivnostima inozemnih LAG-ova, te posjetiti primjere dobre prakse, odnosno projekte, koji su sufinancirani sredstvima iz fondova Europske unije.
Tom prilikom, članovi LAG-a posjetili su projekte u sklopu kojih su izgrađene sirane, dom za starije osobe, vinarije, javni trgovi, mini tržnice, botanički vrtovi, pršutarne, te su prikazani osnovni procesi potrebni za razvoj gospodarskog, javnog i civilnog sektora.
Pored navedenog, tijekom putovanja organizirani su i inicijalni sastanci s predstavnicima slovenskog LAG-a “Srce Slovenije” i LAG-a “Od Pohorja do Bohorja” ,te austrijskim LAG-om “Steirisches Vulkanland”, kako bi se razmotrile ideje i postojeći potencijali za buduće projekte suradnje. (lagvip.hr/vpz.hr)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116