nedjelja, 7. lipnja 2015.

Predsjedniku Svjetske oračke organizacije Tugomiru Majdaku uručena statua orača

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Gradonačelnik Saint Jean D’Illaca, Herve Seyve u prisustvu predstavnika Gradskog vijeća, te Udruge mladih farmera Francuske uručili su Tugomiru Majdaku, predsjedniku Svjetske oračke organizacije (WPO) statuu orača povodom uspješne suradnje u organizaciji 61. Svjetskog prvenstva koje se 2014. godine održalo u Francuskoj. 
Prošlogodišnje natjecanje najboljih svjetskih orača iz 31 države svijeta, te sajam poljoprivrede koji je tom prilikom organiziran, pratilo je preko 200.000 posjetitelja.
Predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak je, zahvalivši se gradonačelniku i predstavnicima organizatora na uspješnom domaćinstvu ove jedinstvene priredbe, istaknuo kako Svjetsko natjecanje orača iza sebe ima bogatu povijest koja traje već dulje od 60 godina. U tom razdoblju postalo je mjesto okupljanja najboljih svjetskih orača, ali i razmjene znanja i iskustva u poljoprivredi te prezentacije tehnoloških dostignuća, kao i mjesto osmišljavanja novih ideja i projekata, uz neizostavnu promociju gospodarstva i turizma zemlje domaćina. Podsjetimo, 2012. godine Svjetsko natjecanje u oranju organizirano je u Biogradu na moru, nakon što je Republika Hrvatska postala 2005. godine članica WPO-a.
Nakon dodjele statue održan je i radni sastanak gradonačelnika i predsjednika WPO-a u okviru kojeg su razmatrane mogućnosti buduće suradnje grada Saint Jean D’Illaca i WPO-a. Također, riječi je bilo i o potencijalnoj suradnji regije Bordeaux, jedne od poznatijih poljoprivrednih i turističkih regija, s Virovitičko-podravskom županijom u poljoprivredi i ruralnom razvoju. (vpz.hr)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116































Promo:
Vertigo caffe & wine bar 
Slatina Trg sv. Josipa