nedjelja, 28. lipnja 2015.

Obljetnica formiranja 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica/FOTO

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na virovitičkom Gradskom groblju i svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u kapelici u krugu bivše vojarne u Virovitici, započela je svečanost obilježavanja 24. obljetnice formiranja 50. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Virovitica.
Središnja svečanost održana je u krugu bivše vojarne u nazočnosti pripadnika bataljuna, ostalih hrvatskih branitelja i brojnih gostiju, među kojima su bili saborski zastupnik i predsjednik Hvidre RH Josip Đakić, zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac, prvi ratni zapovjednik 50. samostalnog bataljuna Mirko Rukavina i predsjednik kluba 50. samostalnog bataljuna Antun Grizelj. 
Saborski zastupnik i predsjednik Hvidre RH Josip Đakić, potom je otvorio i šporstko natjecanje koje se održava u sedam disciplina; kuglanju, boćanju, elektronskom pikadu, športskom ribolovu, streljaštvu, stolnom tenisu i malom nogometu. (icv.hr/vpz.hr)

Foto :