subota, 18. travnja 2015.

Humanitarna malonogometna utakmica za pomoć obiteljima djece s autizmom

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Dana 17. travnja 2015. u prostoru Udruge obitelji djece s autizmom ''Dar'' Osijek, Vukovarska 216, ORaH-ov europarlamentarac Davor Škrlec najavio je zanimljivo, zabavno događanje humanitarnog karaktera, malonogometnu utakmicu između Humanih zvijezda Hrvatske i ekipe Udruge slijepih i slabovidnih osoba Hrvatske, koja će se održati 14. svibnja 2015. u sportskoj dvorani "Zrinjevac".
ORaH se pridružio Humanim zvijezdama Hrvatske, Lionsima i Gradu Osijeku u prikupljanju sredstava koje bi trebala bar malo pomoći Udruzi ''Dar''.
''Već neko vrijeme pratimo nastojanja Udruge ''Dar'' da podigne javnu svijest o problemima s kojom se susreću obitelji djece s autizmom. Kako smo protiv svakog oblika diskriminacije, zapostavljanja i ''stavljanja na čekanje'' zakonom zajamčenih ljudskih prava, pružamo podršku i priključujemo se prikupljanju potpisa za gradnju Centra za autizam Osijek. Nedopustivo je da Osijek nema takav Centar, a imaju ga Zagreb, Split i Rijeka. U čemu je problem? Zašto obitelji djece s autizmom, ovdje u Slavoniji, nemaju mogućnosti ostvariti prava za svoje dijete na ranu intervenciju, podršku u predškolskoj i školskoj dobi,te biti im podrška pri zapošljavanju? Obećanja nisu dovoljna. Niti pokazati volju više nije dovoljno. Potrebno je početi raditi''-napomenuo Davor Škrlec. 

Foto:



U potpisu :

Tajana Maroši, dip.iur glasnogovornica ORaH-a Regije istok
Rebecca Arambašić, regionalna voditeljica Foruma za ljudska prava