ponedjeljak, 13. travnja 2015.

“Čačinačka fišijada-2015.”

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

U sklopu obilježavanja Dana općine Čačinci u nedjelju 12. travnja, od 10 sati, po prvi puta na čačinačkim ribnjacima u organizaciji Športsko ribolovnog kluba “Klen” Čačinci i Turističke zajednice općine Čačinci održana je ''Čačinačka fišijada  2015.''.
U natjecateljskom dijelu manifestacije sudjelovalo je 15 ekipa sa prostora cijele regije. Za sve natjecateljske ekipe organizatori su osigurali ribu, 1 l vina, drva i pitku vodu za pripremu fiš paprikaša te majice sa otiskom manifestacije.
Kriteriji za ocjenjivanje bili su okus, boja, gustoća i konzistentnost svih namirnica.
Nakon što je stručni žiri kušao sve porcije, odlučili su da su najbolji u pripremanju fiš paprikaša bili ekipa Alena Budiše iz Čačinaca, rame uz njih ekipa Tonina Rađenovića iz Orahovice, dok je treće mjesto osvojila ekipa Zlatka Tomšića iz Orahovice.
Čačinačka fišijada, tradicionalna gastronomska manifestacija, okupila je mnoštvo posjetitelja koji su imali priliku i degustirati pripremljene porcije fiš paprikaša. (tz-cacinci.hr)

Foto: