utorak, 9. prosinca 2014.

Prometna nesreća - nalet automobila na pješaka

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer, 8. prosinca oko 17 sati u Virovitici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. 

Prometna nesreća se dogodila kada je 63 – godišnji vozač, državljanin Republike Mađarske, upravljao osobnim automobilom mađarskih registarskih oznaka, kroz grad Viroviticu, Štrosmajerovom ulicom, od pravca Korije u pravcu centra grada, gdje se dolaskom do Trga K. Zvonimira i obilježenog pješačkog prijelaza,  nije približavao sigurnosnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake, koji su već stupili na pješački prijelaz, pri čemu je prednjim lijevim dijelom vozila, udario u 19 – godišnjeg pješaka, koji je već stupio na pješački prijelaz, te ga odbacio na kolnik.  

U prometnoj nesreći, 19 – godišnji pješak, zadobio je tjelesne ozljede. Vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola. Zbog počinjenog prekršaja, vozaču je uručen obvezni prekršajni nalog, te mu je naplaćena novčana kazna. (PU virovitičko-podravska)