ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Održan 2. Izvještajni sabor UDVDR RH – ogranak Virovitica

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Društvenom domu u Milanovcu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Virovitica održala je svoj drugi Izvještajni Sabor na kojem je predsjednik udruge Serfet Ciriković podnio izvješće o vrlo aktivnom radu u prošloj i ovoj godini, te predložio Plan rada za narednu godinu.
U radu Sabora sudjelovali su i pripadajući klubovi UDVDR-e ogranka Virovitica iz Svetog Đurđa, Milanovca, Suhopolja, Pitomače i Brezovce, a predstavnici najnovije osnovanog kluba iz Špišić Bukovice bili su gosti – promatrači s obzirom da treba proteći izvjesno vrieme da se uključe u rad Sabora UDVDR-e.
Iz iscrpnog izvješća mogao se iščitati vrlo kvalitetan rad udruge, odlična organizacija održanih aktivnosti, te vrlo dobra suradnja s drugim braniteljskim udrugama na području naše županije, kao i sa lokalnom izvršnom vlasti. S tim su se složili i gosti,  koji su dali pohvale predsjedniku Serfetu Cirikoviću i UDVDR-i koja je, kako su kazali, uz Županijsku HVIDR-u zajedno sa Hvidrama Orahovica, Slatina i Virovitica, najaktivnija braniteljska organizacija na području županije.
Skup je u ime grada Virovitice pozdravio zamjenik gradonačelnika Ivan Sić, a riječima podrške i željom za daljnjom uspješnom suradnjom pridružio se i načelnik općine Suhopolje, ujedno i predsjednik Kluba UDVDR-a Suhopolje Marijan Brlek, predsjednik Županijske udruge Hvidra Nenad Križić, te predsjednici drugih braniteljskih udruga s područja grada i županije.
Na kraju Sabora izaslanstva su položila cvijeće i zapalila svijeće poginulim hrvatskim bojovnicima u Domovinskom ratu na Spomen obilježju u Milanovcu. (icv.hr/vpz.hr)