utorak, 2. prosinca 2014.

Glasnici istine-hrvatski maratonci predstavljeni u Americi

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Zlatko Milošević član udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci sudjelovao je u Pittsburghu, drzava Pennsylvania (SAD), 27. studenog 2014. godine, u čast Dana Zahvalnosti ( engl. Thanksgiving) na utrci  od 5 milja u kojoj je sudjelovalo 1672 trkača , od toga 887 žena i 785 muskaraca. 
Pobjedio je trkač Brad Hough ( drzava Ohio 29g. ) sa rezultatom  25:22 min . 

U cilj je Zlatko utrčao 517. ( od 1672 trkača ) sa vremenom 42:42 h i osvojenim 6. mjestom u svojoj  kategoriji u kojoj je bilo 30 trkača.

Zlatko je trčao  u vrlo prepoznatljivoj majici sa crveno - bijelim kockicama ,te je kako od ponekih trkača tako i od nekolicine gledatelja tijekom utrke toplo pozdravljan. Sam grad tog je dana bio u vrlo svečanom ozračju.

Zlatko je sa svojom suprugom bio u posjeti kćeri koja sa svojom obitelji živi i radi u Pittsburghu, te je tako kao strastveni maratonac i zaljubljenik u trčanje iskoristio prigodu sudjelovanja u ovom događaju .

Uz Zlatkove srdačne pozdrave iz Amerike zahvalni smo mu na dostojanstvenom i ponosnom predstavljanju Hrvatske ,Glasnika istine, Maraton kluba Hrvatski sokol –Osijek kao i svoje  Nove Bukovice.(tekst Glasnici istine -hrvatski maratonci/foto Zlatko Milošević)  


Foto: