utorak, 9. prosinca 2014.

Aukcija slika za pomoć redovnom radu Udruge “Jaglac”

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama i klub ”Jaglac” u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Međunarodnog dana volontera te godišnjice kluba Jaglac organizirali su dva iznimno zanimljiva i korisna događaja. Prvo je održana svečana priredbu na kojoj su se recitalima, pjesmom i kazališnom predstavom predstavili korisnici kluba Jaglac:
To je bio tjedan u kojem smo se željeli posebno predstaviti s ciljem razvijanja svijesti o potrebi osoba s invaliditetom te promicanja njihovih vrijednosti i uključivanje u aktivan život zajednice. U toj namjeri organizirana je svečana priredba na kojoj je premijerno izvedena kazališna predstava ”Jaglačeva mala klinika” u koju je uložen velik rad i trud, ali moram reći da su svi bili fantastični. Moram reći da naša Udruga, uz svoj prvenstveni cilj pomoći osobama s intelektualnim teškoćama, promiče volonterstvo kao humanu vrijednost i doprinos razvoju društva. S ponosom ističem da je u rad udruge uključeno 30 volontera sa preko 4 tisuće sati dobrovoljnog rada s našim korisnicima samo u ovoj godini. Ova naša vrijednost nagrađena je povodom Međunarodnog dana volontera, naime, dobili smo nagradu Volonterskog centra Osijek kao ”Primjer dobre prakse uključivanja volontera” za regiju Slavonije i Baranje. To je svakako veliko priznanje za naš rad. I na kraju smo organizirali aukciju slika kako bi naši korisnici i nadalje imali svoj poludnevni boravak u kubu Jaglac. Od srca zahvaljujem našim prijateljima slikarima što su se uključili u ovu humanitarnu akciju i svima koji su slike kupili i na taj način izravno pomogli našim korisnicima – rekla je predsjednica Udruge Đurđa Šimatović.
Nekoliko umjetničkih slika bilo je ranije rezervirano, a na samoj aukciji prodane su tri umjetničke slike. Jednu su, u vrijednosti od 700 kuna, kupili učenici i profesori orahovačke Srednje škole ”Stjepan Ivšić”, dok je dvije, u vrijednosti od 800 kuna, kupio Dom za starije Vedri dani, odnosno vlasnici istog, obitelj Šafer:
Sredstva koja smo prikupili ovom aukcijom namijenjena su za redovan rad udruge, a nadamo se i povoljnom rezultatu natječaja na koje smo se prijavili te nastavku poludnevnog boravka kakav smo imali do sada – zaključila je predsjednica Šimatović. (icv.hr, foto: V. Grgurić/vpz-hr)