nedjelja, 28. srpnja 2013.

Nova tehnička oprema za nadzor državne granice

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Za potrebe nadzora državne granice Republike Hrvatske, odnosno vanjske granice Europske unije, u srijedu, 24. srpnja, nabavljeno je osam specijaliziranih uređaja marke Regula 4305M/MH, čija je svrha otkrivanje krivotvorenih dokumenata.
U prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova, u četvrtak, 25. srpnja, provedena je obuka policijskih službenika granične policije, koji će koristiti ovu tehničku opremu. Ona će omogućiti kvalitetniji način obavljanja granične kontrole, odnosno smanjenja prekograničnog kriminala i nezakonitih migracija.
Uređaji su nabavljeni kroz projekt IPA 2009 „Modernizacija nadzora državne granice (faza 2), a njihova vrijednost iznosi 105.800 eura.
Nositelj projekta je Uprava za granicu, a u provedbi sudjeluju i predstavnici Sektora za razvoj i opremanje, Sektora za tehničku potporu, Sektora za informacijsku i telekomunikacijsku tehnologiju te Samostalnog sektora za europske integracije i međunarodne poslove.(MUP RH)