subota, 18. svibnja 2013.

Saniraju se posljedice jučerašnjeg nevremena u Slatini

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Od ranih jutarnjih sati traje sanacija posljedica jučerašnjeg nevremena u gradu Slatini.

Jučer između 18:00 i 19:00 sati Slatinu je pogodilo nevrijeme pračeno jakim vjetrom i košom uslijed čega je došlo do lomljenja grana na stablima i 80%-tnog oštećenja krovišta na Srednjoj školi ''Marka Marulića''.

Vatrogasne postrojbe grada Slatine u jutro su započele sa rušenjem starog kestene uz rječicu Javoricu samo nekoliki stotina metara od centra grada.
Promet na tome dijelu je bio preusmjeren na okolne ulice uz regulaciju  policijskih službenika PP Slatina.

Srednja škola ''Marka Marulića pretrpjela je najveću štetu. Radi jakog vjetra došlo je do lomljenja nosećih greda limenog krova dok su učenici još boravili na nastavi, no na svu sreću nitko nije stradao.

''Bilo je strašno, učenici su se prestrašili, tutnjalo je i lupalo.Učenike smo odmah premjestili u donje prostorije. Sreća u nesreći  što je većina krovne konstrukcije pala u otvoreni središnji dio škole''- rekao je školski domar.

Županijska komisija za procjenu štete već je ustanovila razmjere oštećenja , a sa postavljenje novog krovišta započeti će se odmah , jer u slučaju nove kiše šteta će biti višestruko veća s time što je veći dio škole otkriven, tako da bi u tom slučaju stradala i sama unutrašnjost.

Foto :











D.F.