utorak, 26. ožujka 2024.

Iz policije: Proteklog tjedna evidentirano 11 prometnih nesreća

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih dvije sa ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač bicikla teško ozlijeđen, a jedan vozač mopeda je lako ozlijeđen. Jednu prometnu nesreću uzrokovao je vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
Prometna nesreća u kojoj je 78-godišnji vozač bicikla teško ozlijeđen dogodila se u Podgorju u četvrtak oko 9 sati kada je 53-godišnja vozačica osobnog automobila na Trgu branitelja Domovinskog rata ulazila u ulicu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska i pritom oduzela prednost prolaska biciklisti. Na središnjem dijelu križanja došlo je do udarca prednjeg dijela osobnog automobila u stražnji dio bicikla te do pada vozača bicikla na kolnik prilikom kojeg je zadobio teške tjelesne ozlijede.

Vozač mopeda je lako ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 14:50 sati na parkiralištu na Trgu bana Josipa Jelačića u Virovitici. Do prometne nesreće je došlo kada se 19-godišnji vozač osobnog automobila vožnjom unatrag uključivao u promet sa parkirališnog mjesta, a da nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključuje. U tom trenutku se tim dijelom prometnice kretao 39-godišnji vozač mopeda upravljajući mopedom na kojem su, Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti, utvrđeni veći tehnički nedostaci. Vozač mopeda je u pokušaju kočenja pao na kolnik i u klizanju kolnikom prednjim dijelom mopeda udario u zadnji branik osobnog automobila. (PU virovitičko-podravska)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!