ponedjeljak, 16. travnja 2018.

FOTO-HDZ svečano obilježio 28. obljetnicu osnutka u općini Čađavica

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U nazočnosti predsjednika Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije i saborskog zastupnika Josipa Đakića, saborske zastupnice Vesne Bedeković, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Slatine i predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Mirana Janečića, članica Zajednice žena Katarina Zrinski, predstavnika općinskih organizacija HDZ-a i načelnika općina, te mnoštva stranačkih pripadnika i simpatizera, u čađavačkom mjesnom domu svečano je obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a općine Čađavica.

Poslije intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu minutom tišine, nazočne u prepunom mjesnom domu pozdravio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević prisjetivši se vremena kada se stranka osnivala, te im se zahvalio na velikom odazivu.

Pozdrave nazočnima uputio je i župan Virovitičko-podravske Županije Igor Andrović.

-Pozdravljam sve vas ovdje, a posebni pozdrav ide utemeljiteljima stranke i hrvatskim braniteljima koji su tada, prije dvadeset i osam godina, nošeni samo hrabrim srcem i emocijama ostvarili povijesne rezultate i povijesne pobijede. Isto tako, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ostvarene su ne samo vojne, nego i diplomatske pobjede gdje je Hrvatska našla svoj put u NATO savezu i u Europskoj uniji, zato HDZ ima veliku važnost kroz povijest naše države. Zbog svega toga HDZ ne smije biti sam sebi svrha, već dobrobit svih vas građana Republike Hrvatske - rekao je Igor Andrović.

Nazočnima se obratila i saborska zastupnica Vesna Bedeković.

-Stranačke prijateljice i stranački prijatelji, poštovani gospodine Rončeviću, dragi utemeljitelji, drage članice Zajednice žena Katarina Zrinski, dragi nogometaši, dragi svi, svima vama čestitam dvadeset i osmu obljetnicu Hrvatske demokratske zajednice. Iskoristila bih ovu priliku i zahvalila se na vašim glasovima za parlamentarne i lokalne izbore. Bez vas, članova i simpatizera stranke, HDZ ne bi danas obnašao vlast u državi, ali ni županiji, i u konačnici vašoj općini. Moj resor je prije svega obrazovanje i drago mi je vidjeti da se po tom pitanju u Čađavici dosta radi, jer bez mladih i obrazovanih nema bolje i svjetlije budućnosti - kazala je Vesna Bedeković.

Na kraju se skupu obratio predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić.

-Zadovoljstvo mi je danas biti s vama povodom dvadeset i osmog rođendana kada se okupljamo i sjećamo tih dana, dana ponosa i slave, dana kada je stvarno trebao biti hrabar čovjek onaj koji je stupio u redove HDZ-a. Ponavljam to na svakoj obljetnici u svakoj našoj općini kako se ne bi zaboravio entuzijazam, volja i ljubav, svih naših utemeljitelja na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, ponavljam kako bi naši mladi danas ovdje okupljeni to zapamtili i prenosili na generacije koje dolaze i pomogli ubuduće u ostvarivanju svih naših ciljeva. Cilj koji je dr. Franjo Tuđman postavio bio je jasan, slobodna, suverena, demokratska Hrvatska, Hrvatska u Europskoj uniji, Hrvatska u NATO savezu, a ostao je samo još jedan, zadnji cilj, cilj koji naša stranka želi postići, a to je blagostanje svima koji žive u Republici Hrvatskoj - poručio je za kraj Josip Đakić.

Cjelokupni program svečanog obilježavanje 28. obljetnice HDZ-a općine Čađavica vodila je Helena Hegediš. (DF)

Foto:





























































 


















































 









 
















 












PROMO


OGLAŠAVAJTE NA DOMOVINA NETU!
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩