petak, 8. prosinca 2017.

Humanitarnim akcijama prikupljeno dovoljno financijskih sredstava za liječenje Stipe Tašića

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Nogometni klub Ćeralije pokrenuo je krajem mjeseca listopada humanitarnu akciju za prikupljanje financijskih sredstava za liječenje svog igrača Stipu Tašića, a u koju su se medijski prvi uključili Domovina net i Glas Slavonije, da bi se poslije njihovih objava akcija proširila i na ostale medije, tiskane i elektronske.

Podsjećamo, 14. 11. 2016. godine, prilikom puta na posao, Stipe Tašić iz Ćeralija doživio je prometnu nesreću. Pretrpio je teška oštećenja vratne kralježnice, glavnog komunikacijskog puta između mozga i ostatka tijela. Nepokretan je, osim glave ne može pomaknuti ni jednim dijelom tijela! Skoro godinu dana pretraga i konvencionalnih metoda liječenja nije dalo napretka. Riješenje su ponudili specijalisti iz Poliklinike Glavić u Zagrebu, koji uz najnoviju tehnologiju i neurorehabilitacijsko robotičko liječenje garantira vidljive pomake, predviđaju 100% vraćanje u funkciju ruku. Ne mora se ni reći što bi to značilo budući život za 24-godišnjeg mladića. Stipe bi trebao sto hitnije na liječenje. Problem je što HZZO nema predviđeno snošenje troškova liječenja. Tjedni trošak samog liječenja je 10 000 kn, a liječenje bi trajalo konstantno 3 mj., čime bi trošak samog liječenja iznosio 130 000 kn.  Dosadašnje liječenje je financijski iscrpilo njegovu obitelj, pa mole za pomoć prikupljanja novčanih sredstava bez kojih liječenje nije moguće.

U nizu humanitarnih akcija, NK Ćeralije je organizirao malonogometni turnir u Voćinu na kojemu je prikupljeno 29 000 kn, a u akciju prikupljanja financijskih sredstava za Stipino liječenje priključile su se fizičke osobe uplatama na Stipin račun u PBZ, gradovi, općine, privatni poduzetnici, sportski klubovi, učenici osnovnih i srednjih škola i mnogi drugi ljudi dobrog srca.

Kako nam je jučer javio predsjednik NK Ćeralije, Mika Tomić, potrebna svota novca za liječenje Stipe Tašića je prikupljena u cijelosti ovaj tjedan i Stipe u ponedjeljak ide u Zagreb gdje mu je pronađen stan za tromjesečni boravak dok bude trajalo liječenje.

-Zahvaljujem se u svoje osobno ime, u ime svih članova kluba, u ime Stipinih roditelja i prijatelja, svima koji su pomogli da se Stipi omogući liječenje kako bi mu se poboljšali uvjeti življenja. Također, najiskrenije s zahvaljujem gosp. Fišliju i gosp. Žarkoviću koji su prvi u svojim medijima objavili priču o našemu Stipi i tako je proširili, što je umnogome pomoglo da se novčana sredstva prikupe- rekao je Mika Tomić. (Domovina net, DF)


Sve na jednom mjestu u Foto&video studio ALFA, Ulica braće Radića 13 Slatina (preko puta Policijske postaje u Slatini), od snimanja vjenčanja (foto&video), najama rasvjete za vjenčanja, izrade pozivnica i zahvalnica za vjenčanja, izrade raznih personaliziranih poklona, kalendara, tiska na majice, šalice, upaljače i još mnogo toga pogledajte u ponudi na : ALFA VJENČANJA  ili na : Foto&video ALFA
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩