srijeda, 28. rujna 2016.

U Zdencima otvorena Ulica Milana Kovačića

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U nazočnosti obitelji, ratnih prijatelja i logoraša iz Vukovara u Zdencima je svečano otvorena ulica nazvana po hrvatskom ratnom heroju, branitelju Vukovara Milanu Kovačiću.

Ulicu su otvorili Milanova majka Marija, brat Drago, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak:
– Veliko mi je zadovoljstvo što smo za našeg dragog Milana, hrvatskog heroja, otvorili ovu ulicu. Milan je istinski heroj, nakon ranjavanja u Vukovaru, završio je u logoru gdje je bio punih devet mjeseci. Ploču s imenom ulice postavili smo na njegovu rodnu kuću i evo u povodu Dana općine i njegovog rođendana. Hvala svima od srca koji su došli i na ovaj način odati mu dužno poštovanje – rekao je prilikom otvaranja načelnik općine Tomislav Durmić.

Nakon obraćanja načelnika, nazočne je prigodnim riječima pozdravio i saborski zastupnik Josip Đakić:
– Ovakvo otvaranje ulice je jedan važan dio sjećanja na preminule i poginule hrvatske vitezove i daju značaj onima koji su svoj život nesebično dali za slobodu i suverenost Lijepe Naše. Sloboda koja nema cijenu plaćena je tisućama života i ranjenih branitelja, pa tako i životom Milana koji je branio Vukovar. Poštovana obitelji, budite ponosni na žrtvu koju ste dali za Domovinu, a općina Zdenci kao i Virovitičko-podravska županija sigurno će znati cijeniti i pomagati da ova ulica dobije svoj smisao, da bude najljepša u općini Zdenci u znak sjećanja na velikog heroja – rekao je Đakić.

Nazočnima se potom obratio i Milanov rani prijatelj i supatnik u logoru, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak:
– Izuzetno mi je drago da je Milan dobio svoju ulicu u svojim Zdencima. Upoznao sam ga u Vukovaru i u logoru, i drago mi je da je Općina prepoznala sve nas koji smo stvorili i obranili hrvatsku državu od srpske agresije te osjetili svu onu torturu koje smo prošli kroz logor. Nadam se da je ovo samo početak da svi oni koji su svoje živote ostavili za Domovinu dobiju bilo kakav znak pažnje i dužne počasti u svojim mjestima – zaključio je Rehak. (vpz.hr; foto : VG&IŠ)

Foto :






-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)