utorak, 25. studenoga 2014.

Predstavljena knjiga Tihomira Dujmovića ”Hrvatska u raljama djece komunizma”

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici poznati publicist i novinar Tihomir Dujmović je predstavio svoju novu knjigu “Hrvatska u raljama djece komunizma”.  

Riječi zahvale književniku i njegovim suradnicima, na predstavljanju knjige uputio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, a uvodnu riječ dala je ravnateljica knjižnice Višnja Romaj. Na ovom predstavljanju nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, predstavnici gospodarskog i društvenog života grada i županije, predstavnici braniteljske populacije i drugi građani. Organizator ovog vrijednog događaja bila je Virovitičko-podravska županija u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica. 
Uz autora gostovali su i saborski zastupnik i jedan od recenzenata knjige Goran Marić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Drago Jakovčević, a ulomke iz knjige koja broji 12 poglavlja čitao je dramski umjetnik Vinko Kraljević.
Najnovija knjiga novinara i publicista Tihomira Dujmovića koja je izašla ovih dana i na promocijama napunila dvorane širom Hrvatske, zapravo, donosi detaljnu analizu dosadašnje vlasti Kukuriku koalicije i mandata aktualnog Predsjednika.
Jedan od recenzenata knjige, saborski zastupnik Goran Marić, o knjizi je napisao:
«Knjiga „U raljama djece komunizma“ skalpelski razotkriva političke klase, njihovo skromno znanje i svu moralnu sakatost. Klase koje tako disciplinirano i dosljedno izručuju hrvatski narod i njegovu budućnost, a vlastitu zemlju ostavljaju na neprohodnom putu. Za oko koje vidi i uho koje čuje ova knjiga je dragocjen znak i krik, možda i kasni alarm o djelovanju slijepo-nijemih vođa u stvaranju države u kojoj je sam narod suvišan. Države u kojoj ništa drugo nije konstitutivno i ne treba biti osim njih samih – favoriziranih pojedinaca i grupacija.» (vpz.hr)