nedjelja, 26. listopada 2014.

U Slatini održana akcija ''Hodanjem do zdravlja''

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer su u Slatini organizirali akciju pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“.
U organizaciju su se uključili Grad Slatina, Virovitičko-podravska županija i Turistička zajednica grada Slatine. Svrha akcije je promoviranje zdravog načina života, te hodanja kao zdrave navike i provođenja slobodnog vremena na svježem zraku.
Polazak je bio iz Parka 136. slatinske brigade, a akciji su se uz brojne građane odazvali i članovi slatinskih sportskih klubova, polaznici slatinskih vrtića, osnovnih i srednjih škola, HVIDR-e, maratonci “Glasnici istine” kao i članovi Društva Naša djeca Slatina.
Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš ,a zamjenik gradonačelnika Miroslav Venus i direktorica Turističke zajednice grada Slatine Helena Hegediš, sudjelovali su u samoj šetnji zadanom rutom.
Prije samog početka akcije djelatnici stanice hitne medicinske pomoći Slatina i Doma zdravlja Slatina izveli su demonstraciju tehnike reanimacije, a zaintresirani građani mogli su izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi ili BMI (indeks tjelesne mase). (tekst : radioslatina.hr)

Foto/df :