četvrtak, 23. listopada 2014.

Radio Slatini dodjeljena plaketa za 10 godina rada

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji Hrvatske udruge radija i novina, Nacionalne udruge televizija, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, te Agencije za elektroničke medije, u Opatiji se od 21. do 23. listopada održavaju 7. dani elektroničkih medija. Na tom skupu raspravlja se o zakonskoj regulativi i tehničkim uvjetima poslovanja, a jedna od najznačajnijih tema je težak položaj lokalnih medija i njihova održivost.
Na trodnevnim danima sudjeluju predstavnici svih medija u Hrvatskoj, a bit će razmotrene brojne teme važne za medijsku industriju, među njima analiza društvenog utjecaja Fonda za pluralizam, održivost lokalnih medija, pravilnik o vlastitoj proizvodnji, prezentacija novih pravila izborne promidžbe i brojne druge.
Skup je otvorila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, koja je okupljenima govorila o medijskoj strategiji, temeljnom dokumentu na kojemu rade stručnjaci Ministarstva kulture i koji bi trebao odrediti smjernice za daljnji rad medija u Hrvatskoj. Osobito će biti važna Analiza stanja u lokalnim elektroničkim medijima iz perspektive HURIN-a i NUT-a. Na skupu je i ravnateljica Agencije za elektroničke medije i predsjednica Vijeća za elektroničke medije Mirjana Rakić.
Na dodjeli godišnjih radijskih nagrada predsjednik Hrvatske udruge radija i novina Marijan Beljan uručio je Robertu Turkalju, direktoru Slatinskog informativnog centra d.o.o., plaketu za deset godina postojanja i rada Radio Slatine.
Na 7. danima elektroničkih medija sinoć je bilo upriličeno i druženje uz prezentaciju članica po regijama. Na prezentaciji regije Slavonije i Baranje sudjelovale su i slatinske tvrtke sa svojim proizvodima.
Predstavile su se Vinarija Kufner, Mesnica Delikates i sa svojim kolačima bez glutena tvrtka Šapica.(radioslatina.hr)