ponedjeljak, 5. kolovoza 2013.

Ministar branitelja svečano otkrio ''KRIŽ HRVATSKIH BRANITELJA''

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Ministar branitelja Predrag Matić u subotu ,3.kolovoza,u spomen na poginule hrvatske branitelje Slavka Špeha i Slavka Vulića svečano je otkrio 'Spomen križ' u Donjoj Pištani.

Uz ministra Matića,'Spomen križ' su otkrili dijete poginulog  hrvatskog branitelja Stjepan Špeh, te majka poginulog hrvatskog branitelja Dušanka Vulić.

Tom prigodom nazočnima su se obratili ministar branitelja,Predrag Matić,predsjednik UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica Miroslav Milovuković i gradonačelnik Orahovice gospodin Josip Nemec,dok je 'Spomen križ' blagoslovio vlč.Željko Strnak.

Udruga HBL-PTSP-VPŽ-Orahovica,inicijator projekta izgradnje 'Spomen križa',vodi brigu o održavanju i uređenju spomen-obilježja na svom području,a velik dio radova izgradnje ,uređenja i održavanja obavljaju samostalno.
Njihov osobni angažmana ovim poslovima svojevrsna je radna terapija. 
Prepoznavši vrijednost njihovog angažmana,Povjerenstvo Ministarstva branitelja za sufinanciranje izgradnje,postavljanja ili uređenja spomen obilježja,sufinanciralo je izgradnju"Križa hrvatskih branitelja"u Donjoj Pištani iznosom od 10.000,00 kn.
Između ostalog ministar Matić je naglasio da se je u Pištani branila Orahovica i Podravska magistrala,te da su među 32 poginulih sa područja Orahovice  i Slavko Špeh i Slavko Vulić pripadnici 2.bojne 132 brigade Orahovica-Našice.
Ujedno je dodao kako je na ovom području izvedena jedna od prvih oslobodilačkih akcija 'ORKAN 91', koja je bila temelj za slijedeće oslobodilačke akcije kao 'OLUJA' koju s ponosom ovih dana proslavljamo u Kninu.

Svečanom otvorenju uz velik broj građana nazočile su brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata sa područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije.


Foto :