subota, 16. ožujka 2013.

ŠPIŠIĆ BUKOVICA : Tribina i Osnivačka skupština HDSSB-a

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


U prostorijama Vatrogasnog doma  Špišić Bukovice , 15. ožujka u 18,00 sati, održana je tribina koju je organizirao HDSSB Virovitičko-podravske županije na teme : Republika Hrvatska na putu u Europsku uniju i korištenje fondova Europske unije ,te legalizacija nezakonito izgrađenih građevina.

Dr. sc. Stjepan Ribić rezimirao je dosadašnji put RH prema EU ukazujući na sve probleme koje je naša Zemlja prolazila prema punopravnom članstvu u EU, kao i na predstojeće izbore za europski parlament.

''Kao nositelj liste HDSSD-a, HDSSB,a i Zelene Hrvatske moram naglasiti da nisam presretan što se izbori za europski parlament održavaju odvojeno od lokalnih , jer to porezne obveznike košta 85 milijuna više nego što bi bilo da se izbori odvijaju paralelno. Kada ovako govorim , kao da govorim protiv sebe, no to su nepobitne činjenice i nije mi jasno zašto se već ionako osiromašenu Hrvatsku opterećuje novim, nepotrebnim  troškovima''-rekao je na kraju dr. sc. Stjepan Ribić.

Dipl. ing. arh. Ranko Radunović u svom se izlaganju dotakao svih problema s kojima se susreću građani RH sa legalizacijom nezakonito izgrađenih građevina.

''Država, odnosno aktualna Vlada donijela je Zakon o legalizaciji nezakonito izgrađenih građevina bez konkretne vizije , manjka popratne administracije, tako se sada događa da se Uredi državne uprave, katastar, gruntovnice... ne snalaze i sav proces legalizacije ide presporo. Ujedno , a što je jako bitno, nerealna cijena legalizacije za objekte izgrađene na moru i objekte poljoprivredne namjene, selo, a pogotovo mali poljoprivrednici teško će smoći novca za legalizaciju svojih pratećih objekata koji su neophodni za njihov rad. Mi ,HDSSB, predlažemo Vladi da nezakonite poljoprivredne objekte legalizira za 1 kunu i tako, umjesto da dodatno opterete već posrnulog seljaka, potpomognu u razvoju ruralnog dijela Hrvatske''- na kraju svoga izlaganja napomenuo je dipl. ing. arh. Ranko Radunović.

Poslije izlaganja , izlagatelji su spremno odgovarali na sva pitanja prisutnih i upućivali ih kome da se obrate za različite probleme.

Po završetku tribine uslijedila je kraća pauza, a potom započela Osnivačka skupština HDSSB-a za općinu Špišić Bukovicu.

Uvodne , pozdravne riječi prisutnim članovima i simpatizerima HDSSB-a uputili su : kandidat za načelnika općine Sopje Zvonimir Kovačec, tajnik HDSSB-a Virovitičko-podravske županije Ivan Begović i saborski zastupnik, predsjednik HDSSB-a Virovitičko-podravske županije Igor Češek.

Nakon obraćanja gostiju uslijedilo je izglasavanje za predsjednika i  članove Izvršnog  odbora.
Za predsjednika Izvršnog odbora za Špišić Bukovica jednoglasno je izabran Dubravko Bedeković,  za dopredsjednika Ivan Antolić, za tajnika Darko Lebinec, te za članove Izvršnog odbora Dubravko Bedeković, Tomislav Lovreković, Ivan Antolić, Zdravko Marić, Darko Husnjak, Ivan Pajić, Aleksa Mario, Darko Likar, Josip Osvaldić i Predrag Bubaš.

Završnu riječ je preuzeo novo izabrani predsjednik Dubravko Bedeković, rekavši kako je bilo vrlo teško raditi na općini Špišić Bukovica, ali upornim zalaganjem , predanim  i ustrajnim radom sada je osnovan OO  HDSSB-a Špišić Bukovice, dodavši kako treba i dalje raditi, a naročito sada pred lokalne izbore da bi se polučili što bolji rezultati. (D.F.)