ponedjeljak, 21. listopada 2024.

U slatinskim župnim crkvama, 22. i 23. listopada, projekcije filma o najstarijem hrvatskom misionaru don Danku Litriću

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U slatinskim župnim crkvama, sv. Josipa i bl. Ivana Merza, 22. i 23. listopada (utorak i srijeda) bit će upriličene projekcije dokumentarnog filma ''Borba se nastavlja, priča o don Danku Litriću''.

U crkvi sv. Josipa projekcija je zakazana za 19.00 sati, a u crkvi bl. Ivana Merza za 18.30 sati, poslije svetih misa. 

Redatelj ovog dokumentarnog je Jakov Sedlar, a film je snimljen u Ruandi i Hrvatskoj, a govori o životu i djelovanju najstarijeg hrvatskog misionara u svijetu, don Danka Litrića koji djeluje u Ruandi od 1981. godine. Priča prati njegov ukupan život, od djetinjstva u Žeževici kraj Omiša, preko školovanja, djelovanja u Lijepoj našoj te na kraju o radu u Ruandi gdje postaje legendarnom osobom. Mnogi u toj zemlji smatraju ga živim svecem, jer se radi o osobi koja je ostavila neizbrisiv trag u toj siromašnoj afričkoj zemlji. (adf, vj; Foto: Katoličke vijesti)



Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.