ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Ribolovac Zvonimir Stanić iz Valpova pobjednik 17. ''Štukijade'' u Čađavici

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Športska ribolovna udruga ''Karas'' Čađavica organizirala je jučer (nedjelja) sedamnaestu ''Štukijadu'', pojedinačni blinkeraški lov ribe umjetnim mamcima. 

Da se priroda zna našaliti unatoč trudu organizatora, pokazala je sedamnaesta Štukijada održana tradicionalno na prvu nedjelju u listopadu u Čađavici. Iznimno visok vodostaj rijeke Drave za ovo doba godine prisilio je organizatore na promjenu natjecateljske staze, pa se umjesto na staroj Dravi natjecanje održalo ma kanalu profesora Belle, uzvodno i nizvodno od cestovnog mosta. 

No iznimno mutna voda s Papuka i nije išla na ruku natjecateljima. Od njih 26 "sreću" je imao samo Zvonimir Stanić iz  Valpova ulovom jednog bucova od "čak" 48 grama. Uz njega nagrada je dodijeljena i Marti Sopjanac (11) kao najmlađoj natjecateljici. Za one manje uspješne, organizator ŠRU ''Karas'' Čađavica pripremio je tombolu s nekoliko nagrada za natjecatelje. Druženje je završeno uz žešći fiš za sve prisutne. 

 I ovogodišnji pokrovitelj ''Štukijade'' bila je Općine Čađavica. (adf, dr; Foto: D. Rončević)
Foto:


Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.