srijeda, 23. listopada 2024.

OPĆINA SOPJE: U Grabiću traju radovi na izgradnji platoa i staze kod društvenog doma

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kod društvenog doma u Grabiću u tijeku su radovi na izgradnji platoa i staze duž objekta. Ovaj projekt sufinanciran je od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 22.400,00 eura. Ukupno ugovorena vrijednost radova je 36.797,13 eura s rokom izvedbe do kraja listopada. Ostatak vrijednosti ugovorenih radova je osiguran u proračunu Općine Sopje. Izvođač radova je tvrtka Građenje Marković, a radovi napreduju proporcionalno ugovornim obvezama. 

- Drago mi je da smo napokon pokrenuli i ovaj projekt koji je od velikog značaja za mještane Grabića, kao i sve njihove goste. Ovaj društveni dom, koji je jedan od novije izgrađenih u općini, zaslužuje i adekvatnu nadogradnju u dodatnim sadržajima, a ovaj plato je ono što su mještani najviše htjeli. Godinama smo pričali da se taj dio mora odraditi, ali bilo je tu nedavno i radova pri izgradnji kuće oproštaja, zatim prošlogodišnja obnova svlačionica nogometnog kluba, izgradnja nadstrešnice na igralištu te sanitarni čvor, no napokon je i ovaj projekt došao na red. Veseli i činjenica da smo i za ovu namjenu dobili sufinanciranje ministarstva, što nam uvelike olakšava realizaciju, stoga koristim priliku zahvaliti ministarstvu na ove 22.400,00 eura koji čine otprilike 60 % vrijednosti radova. Nadam se da će ovaj plato koristiti mještanima pri korištenju mjesnog doma za sve one prigode koje su i inače koristili. Zasigurno će i sama vizura parcele biti oku ugodnija, te se nadam da će radovi biti završeni u ugovorenom roku - rekao je pri obilasku radova načelnik Općine Sopje Berislav Androš. 

- Općina Sopje prati potrebe mještana svih naselja u našoj općini, a mi u Općinskom vijeću shodno natječajima i mogućnostima našeg proračuna donosimo odluke kako bih sve zadovoljili. U Grabiću je proteklih godina puno napravljeno i ja sam, kao stanovnik ovog naselja, jako zadovoljan na čemu bih se zahvalio načelniku Berislavu na upornosti i sposobnosti da povuče financijska sredstva putem raznih natječaja - istaknuo je Mirko Jelinek, Općinski vijećnik Općine Sopje i stanovnik Grabića. (Tekst: D. Fišli; Foto: R. Turkalj)

Foto:





Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.