utorak, 22. listopada 2024.

OPĆINA SOPJE: Obnovljena cesta u Ulici braće Radić u Vaškoj

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Općina Sopje realizirala je obnovu prve faze obnove ceste u Ulici braće Radić u Vaškoj. Projekt je to koji je planski uvršten u proračun Općine za 2024. godinu pod stavkom komunalne infrastrukture.

 Ukupna vrijednost projekta je 79.621,31 eura, od čega je udio sufinanciranja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 45.000,00 eura što čini više od 56 % vrijednosti projekta. Ostatak vrijednosti je plaćen iz proračuna Općine Sopje. 

Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač radova, tvrtka Ceste d.d. iz Bjelovara koja je izvršila svoje ugovorne obveze u zadanome roku. 

- Drago mi je da smo uspjeli završiti i ovaj, deveti po redu projekt komunalne infrastrukture za ovu godinu. Valja podsjetiti da smo prije ovoga realizirali sljedeće projekte obnova kapelice u Kapincima, modernizacija javne rasvjete i nogostup u Ulici kralja Tomislava u Sopju, nadstrešnica kod nogometnog igrališta i unutarnje uređenje mjesnog doma u Josipovu, obnova svlačionica NK Podravac Sopje, nadstrešnica za potrebe NK Vaška, te izgradnja ceste u Novačkoj Đoti kao najveći i financijski najzahtjevniji projekt. Ovim putem zahvaljujem ministarstvima koja nas redovno prate u našim projektima putem izdašnih sufinanciranja, jer da nema tog segmenta zasigurno ne bismo mogli provesti toliko projekata. Drago mi je i da je ovaj projekt završen u ugovorenom roku te ovim putem najavljujem da će se problem nekoliko prilaza obnovljenoj cesti riješiti u što kraćem roku. Na nama je da uspijemo u svome naumu i završimo sve one projekte koje je moguće realizirati do kraja godine, dok će zasigurno biti i nekih koji će se prolongirati za narednu. Ovo je godina koju ćemo završiti s najviše realiziranih projekata i stoga zahvaljujem svim vijećnicima sopjanskog Općinskog vijeća na suradnji, a mještanima na razumijevanju jer nemoguće nam je odraditi sve u kratkome roku. Svjesni smo svih potreba, no naš proračun je limitiran stoga, kao i sve godine do sada, pokušamo ublažiti ''udar'' na izvorni proračun putem sufinanciranja raznih ministarstava i uz pomoć EU fondova - naglasio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (Tekst: D. Fišli; Foto: R. Turkalj)

Foto:






Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.