petak, 25. listopada 2024.

Napustili mjesto prometnih nesreća u Slatini i Orahovici, policija ih odmah pronašla

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U četvrtak, 24. listopada, na području Policijske uprave virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su vozači napustili mjesto događaja.

U prvoj, koja se dogodila oko 11:20 sati u Slatini, 66-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i vršio pritom radnju vožnje unatrag s parkirališta na kolnik ulice, kada je sa svojim zadnjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog automobila 38-godišnje vlasnice, koje se nalazilo parkirano na kolnom ulazu.

Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto nesreće te se udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici vozača su pronašli isti dan u 12:35 sati te je isti alkotestiran bez reakcije. Na oba automobila nastala a je materijalna šteta. Protiv vozača slijedi obvezni prekršajni nalog.

U gradu Orahovica oko 12:10 sati, 53-godišnji strani državljanin upravljao je skupom vozila stranih registarskih oznaka te se kretao kroz grad. Dolaskom do raskrižja i skretanja u desno, svojom desnom bočnom stranom priključnog vozila zapeo je za semaforsku laternu koja se oštetila.

Nakon prometne nesreće vozač je sa skupom vozila napustio mjesto nesreće, ali su ga policijski službenici pronašli već u 12:30 sati. Isti je alkotestiran bez reakcije. U prometnoj nesreći oštećen je semafor. Protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

- Novčanom kaznom u iznosu od 390 do 920 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto događaja te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije u trajanju od šest mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se tri negativna prekršajna boda – naglašavaju iz Policijske uprave virovitičko-podravske. (PU virovitičko-podravska)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.