utorak, 8. listopada 2024.

Mladi vozači pod utjecajem alkohola prouzrokovali prometne nesreće: Nastala veća materijala šteta

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

              foto: Canva
U subotu 5. listopada, oko 00:40 sati, 21-godišnji mladi vozač upravljao je osobnim automobilom kroz mjesto Pitomača pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.13 g/kg. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i stanju ceste, izgubio je nadzor nad vozilom te je došlo do slijetanja na poljoprivrednu površinu i prevrtanja vozila na krov.

Nastala je veća materijalna šteta, a mladom vozaču biti će izdan Obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođivanja brzine kretanja vozila na cesti u iznosu od 130 eura, za izazivanje prometne nesreće novčana kazna u iznosu od 130 eura i zbog prisutnosti alkohola propisana je novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i četiri negativna boda koja se upisuju u evidenciju.

Isti dan, oko 04:30 sati, 22-godišnji mladi vozač je pod utjecajem alkohola od 1.52 g/kg, upravljao osobnim automobilom kroz mjesto Pitomača gdje je zahvatio bankinu te udario sa retrovizorom u metalni nosač prometnog znaka, zatim u smjerokazni stupić. U daljnjem kretanju vozila udario je u betonski zid preko kojeg je sletio u putni kanal, a zatim je udario u betonski stup javne rasvjete. Također je nastala veća materijalna šteta.

Mladom vozaču biti će izdan Obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja ne kretanja sredinom obilježene prometne trake u iznosu od 30 eura, za izazivanje prometne nesreće novčana kazna u iznosu od 130 eura i zbog prisutnosti alkohola propisana je novčana kazna u rasponu od 1320 do 2650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i šest negativnih bodova koja se upisuju u evidenciju. (icv.hr, PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.