četvrtak, 24. listopada 2024.

Ministarstvo poljoprivrede: “Ovaj se proizvod povlači s hrvatskog tržišta”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com
 
               Foto: Kristijan Toplak
S tržišta Republike Hrvatske povlači se sredstvo za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari metaflumizon, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Radi se o insekticidu za suzbijanje štetnika u povrćarstvu.

Provedbenom uredbom Komisije (EU) 922/2014 оd 25. kolovoza 2014. o odobravanju aktivne tvari metaflumizona, koja stupa na snagu 14. rujna 2014. godine, propisano je da aktivnoj tvari ističe rok valjanosti s datumom 31. prosinca 2024.

Sredstvu za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari metaflumizon, koje se na tržištu Republike Hrvatske nalazi pod trgovačkim nazivom: ALVERDE temeljem navedene Uredbe, ukida se registracija za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 31. prosinca 2024.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja ALVERDE do 30. lipnja 2025. godine, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 30. lipnja 2026. (poljoprivreda.gov.hr)

Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.