utorak, 8. listopada 2024.

[FOTO] OPĆINA ČAĐAVICA: Završeni radovi na rekonstrukciji javne rasvjete u naseljima Noskovci i Noskovačka Dubrava

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prije nekoliko dana završeno je postavljanje nove LED javne rasvjete u naseljima Noskovci i Noskovačka Dubrava u općini Čađavica, a jučer (ponedjeljak) je simboličnim paljenjem nova rasvjeta puštena u funkciju. 

Projekt ''Rekonstrukcija javne rasvjete u naseljima Noskovci i Noskovačka Dubrava'' ukupne je vrijednosti 61.822,50 eura (46.497,50 radovi, 2.500,00 nadzor radova, 1.687,50 eura glavni projekt i 11.137,50 eura geodetske usluge). Radovi su započeli 2. kolovoza 2024. godine, a rok za izvršenje bio je pet mjeseci, odnosno do kraja mjeseca listopada 2024. godine. Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Općini Čađavica je odobreno 33.000,00 eura, a preostali dio je Općina financirala iz svog proračuna.  

Izvođač radova bila je tvrtka Elekromontaža Kenjerić sa sjedištem u Slatini, dok je stručni nadzor vršila tvrtka ELSO d.o.o. iz Virovitice. 

Simbolično puštanje nove rasvjete u rad izvršio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, uz nazočnost direktora tvrtke izvođača radova Stjepana Kenjerića i predstavnika HEP-a. 

- Radovi na rekonstrukciji javne rasvjete u naseljima Noskivci i Noskovačka Dubrava su završeni, a nadzor je dao svoje mišljenja i napravljen je zapisnik o primopredaji te smo danas simbolično pustili u rad novu vanjsku rasvjetu u ta dva naselja, duljine trase ukupno 3396 metara. Moram naglasiti da se tu radi o 102 rasvjetna tijela, da smo do sada imali na svakoj drugoj banderi sijalicu od 70 vata, a sada smo stavili na svaki stup ili banderu LED sijalicu od 33 vata. S time smo dobili bolju pokrivenost nogostupa i ceste, što će pridonijeti sigurnijem kretanju kako pješaka tako i vozila u ovim mjestima. Mi smo do sad na području općine Čađavica završili rekonstrukciju vanjske rasvjete postavljanjem LED rasvjetnih tijela u Čađavici, Čađavačkom Lugu i Zvonimirovcu, ostala su nam još naselja Donje Bazije, Šaševo i Stari Vraneševci te ćemo i sljedeće godine aplicirati na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi povukli sredstava za postavljanje LED rasvjete u preostalim naseljima, s time što po novom pravilniku moramo napraviti i energetski pregled i studiju upravljanja prije nego što se budemo javljali na natječaj. Što se tiče sigurnijeg kretanja mještana Noskovaca, izgradili smo pješačku stazu od Posjetiteljskog centra Dravska priča do centra mjesta, a u planu nam je izgraditi i onaj drugi dio, pješačku stazu od centra Noskovaca prema Gornjem Predrijevu, prvenstveno da djeca koja pohađaju Područnu školu Noskovci budu sigurnija - rekao je načelnik Rončević. (adf; Foto: D. Fišli, ustupljene fotografije)
Foto prije postavljanja novih rasvjetnih tijela:




Foto nakon postavljanja novih rasvjetnih tijela:











Foto puštanje u rad nove rasvjete:





Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.