četvrtak, 12. rujna 2024.

Za nekoliko tisuća eura prevaren 66-godišnjak putem društvene mreže: Policija upozorava građane da budu oprezni na društvenim mrežama

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

              Foto: ilustracija, Pixabay
U utorak, 10. rujna, policijski službenici Policijske postaje Orahovica zaprimili su dojavu 66-godišnjaka da je prevaren od strane nepoznate osobe.

Naime, isti je putem društvene mreže stupio u kontakt sa njemu nepoznatom osobom koja je zatražila da joj uplati novac te je tijekom proteklih mjeseci uplaćivao različite novčane iznose od nekoliko tisuća eura na različite bankovne račune, a sve u cilju ispunjenja obećanja o dolasku nepoznate osobe u Republiku Hrvatsku. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava virovitičko-podravska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane.

- Ukoliko vas osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – poručuju iz policije. (PU virovitičko-podravska)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.