četvrtak, 19. rujna 2024.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović uručio ključeve novog vozila Hitne pomoći u Orahovici: “Vozilo će omogućiti bržu, bolju i kvalitetniju pomoć”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas (četvrtak) je u Orahovici župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović svečano predao ključeve novog vozila Hitne pomoći ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorki Weiss za potrebe Hitne službe u Orahovici.

Svečanoj predaji vozila nazočili su gradonačelnik Orahovice Saša Rister, dožupan Marijo Klement, voditelj Područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstvenog osiguranje Tonček Moslavac, liječnici, medicinske sestre, vozači i tehničari Hitne u Orahovici.

– Iz godine u godinu unaprjeđujemo naš rad u svim segmentima, a ovo je jedan veliki korak naprijed za ispostavu u Orahovici i vjerujem da će ovo novo vozilo doprinijeti kvalitetnijem pružanju zdravstvene zaštite na širem orahovačkom području. Vozilo je nabavljano sukladno svim standardima koje propisuju pravilnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a njegova vrijednost je 81.250,00 eura. Hvala županu na ovoj vrijednoj donaciji i što svake godine izdvaja sredstva i za obnavljanje voznog parka Hitne službe, ali za Hitnu medicinu općenito. Moram reći i veliko hvala gradonačelniku Orahovice koji je sve godine kada nismo imali ugovorenu Mrežu hitne medicine za grad Orahovicu sufinancirao liječnika kako bi grad imao hitnu službu 24 sata dnevno, a Grad je sufinancirao i dio opreme za ispostavu u Orahovici– rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss.

Župan Igor Andrović naglasio je kako Županija nastavlja ulagati u hitnu medicinu i ostale zdravstvene ustanove kojima je Županija osnivač.

– Kada govorimo o vozilima za hitnu medicinu, od 2018. godine smo nabavili ukupno 20 vozila za Zavoda za hitnu medicinu, šest vozila hitne i 14 za sanitet ukupne vrijednosti 1,5 milijun eura od čega su sredstva Županije 400 tisuća eura, a ostalo su decentralizirana sredstva koja dobijemo od ministarstva. Vozila su neophodna za rad i pomoći bolesnim ljudima i zato ta vozila moraju biti kvalitetna sa svom opremom i zato radimo na konstantnom obnavljanju i vozila i opreme, a siguran sam da će ovo vozilo pomoći liječnicima da što brže, bolje i kvalitetnije pomognu onome kome je to potrebno– rekao je župan Andrović.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister također se zahvalio županu na ovom vozilu naglasivši kako je sretan što orahovačka Hitna sada ima novo moderno vozilo koje će znatno olakšati rad Hitnoj medicini i još kvalitetnije pomagati u potrebi. (icv.hr, vg)
Foto:




Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.