petak, 13. rujna 2024.

Nezakonito lovio koristeći pušku s prigušivačem: Evo što je policija pronašla u pretrazi doma 43-godišnjaka

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

           Foto: ilustracija, Freepik
Policijski službenici Policijske postaje Virovitica proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom, kojega se sumnjiči da je u utorak, 10. rujna u šumskom predjelu zvanom “Kućišta”, kod naselja Jasenaš, lovio divljač bez prethodnog odobrenja nadležnog lovoovlaštenika i pritom koristio pušku s postavljenim prigušivačem, priopćila je danas (četvrtak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

U sklopu istraživanja je temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavljena pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koristi u sklopu čega je pronađeno streljivo, koje nije čuvano na zakonom propisan način, nekoliko komada rogovlja srnjaka i jelenske divljači, koje je posjedovao bez potrebne dokumentacije propisane Zakonom o lovstvu. Također je u pretrazi pronađeno oko 2 kilograma sitno rezanog duhana bez potrebne markice Ministarstva financija, a sve pronađeno je privremeno oduzeto.

Protiv 43-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakoniti lov i ribolov i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz Kaznenog zakona. Zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, a o utvrđenim prekršajima iz Zakona o lovstvu i Zakona o trošarinama će biti izvješten Državni inspektorat i Carinski ured, stoji u priopćenju policije. (PU virovitičko-podravska)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.