ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Nastavnica IOŠ-a Slatina Helena Roštaš sudjelovala na godišnjoj konferenciji eTwinninga „Wellbeing at school“

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na godišnjoj eTwinningovoj konferenciji ''Wellbeing at school'', koja se od 26. do 28. rujna održavala u Bruxellesu sudjelovala je, kao predstavnica eTwinningova tima Industrijsko-obrtničke škole Slatina, nastavnica Hrvatskoga jezika Industrijsko-obrtničke škole Slatina dr. sc. Helena Roštaš, a čije je sudjelovanje financirano sredstvima Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Tema ovogodišnje konferencije bila je dobrobit u školama, a svrha joj je osnažiti učitelje, škole i dionike u obrazovanju za stvaranje poticajnog okruženja za učenje.

Konferencija je okupila 150 sudionika, obrazovnih djelatnika, iz 40 zemalja koji su u radionicama i panel-raspravama učili o razvoju socijalno-emocionalnih vještina, osnaživanju učenika i unapređenju suradnje među nastavnicima, učenicima i roditeljima.

Tom je prigodom također najavljena i eTwinningova tema za 2025. godinu pod nazivom „Građansko obrazovanje: slavimo ono što nas ujedinjuje.“.

ETwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ namijenjena međunarodnoj suradnji i usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika te nastavnicima i učenicima omogućuje upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola i rad na zajedničkim virtualnim projektima.

Industrijsko-obrtnička škola eTwinningova je škola od 2021., a koordinatorica eTwinningova tima škole je nastavnica Matematike Melita Crnković, mag. math.

Podsjetimo, aktivnosti Industrijsko-obrtničke škole Slatina u eTwinningu započinju 2019. projektima SlowFood, Međunarodni dan matematike i Obnovi, osvježi!, nastavile su se u sljedećim godinama projektima Once Words, Now Music, Women’s History Month, Old Slavic Letters, New European Names, Promocija obrtničkih zanimanja, Fairytales of Jankovac (projekt nagrađen nagradom COMET za najuspješniji eTwinningov projekt u Republici Hrvatskoj u kategoriji strukovnih i umjetničkih škola 2023.), Pričamo o čokoladi, Novac, Budi uljudan/uljudna, budi uzor – bonton za generacije Z i alfa, Matematika bez granica, EuroTwinn, te Novac.

Gotovo svi projekti IOŠ-a Slatina nagrađeni su Nacionalnim oznakama kvalitete, a neki od njih i Europskim oznakama kvalitete.

U školskog godini 2024./2025. u Školi se provode dva projekta: Jedi zdravo! i Vienna’s Calling: Exploring European Values and Citizenship, kojim će se učenici IOŠ-a Slatina zanimanja CNC operater i instalater grijanja i klimatizacije pripremiti za odlazak na mobilnost u Republiku Austriju u proljeće 2025. godine. (adf; IOŠ Slatina)
Foto:





Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.